• van 10 t/m 16 mei zijn wij gesloten

Hebben uw velgen stoeptandschade, krassen of oxidatie? Schade aan uw velgen kunnen wij herstellen door de velgen af te draaien met behulp van CNC. Bij deze slimme, computergestuurde techniek berekent een computer wat er gedaan met worden om de velg te repareren. Bijna alle schade kan door middel van CNC afdraaien worden hersteld. Ook als de spaken van uw velgen niet vlak zijn, maar bol of hol.

Velgen afdraaien door middel van CNC

Steeds meer auto’s hebben standaard (deels) afgevlakte velgen. In het verleden konden deze velgen niet worden gerepareerd. Het zogenaamde roterende beeld zou niet meer te herstellen zijn, de enige oplossing was het wiel te repareren en er daarna een kleur overheen te spuiten.

Tegenwoordig kunnen de velgen met afdraaien volledig worden gerestaureerd. Draaien is een verspaningstechniek voor het bewerken van materialen. Terwijl het product ronddraait wordt er een snijbeweging uitgevoerd door een beitel.

Met een CNC (computer numeric control) gestuurde draaibank en probe wordt de velg op de tiende millimeter nauwkeurig afgemeten. Op deze manier worden de velgen volledig uitgelezen.

velgen afdraaien diamond cut cnc
Een zeer nauwkeurige werkwijze

Met zeer nauwkeurige computergestuurde antennes worden de velgen ingescand. De computer slaat de omtrek op en schrijft via de software vervolgens een optimalisatieprogramma, speciaal afgestemd op de velgen. Nadat wij de exacte scan van de beschadigde velg hebben, wordt de velg indien nodig opgelast. Daarna kan het proces beginnen. De velgen worden nauwkeurig afgedraaid van het ruwe draaibeeld naar het spiegeleffect, tot op 1000 mm nauwkeurig, totdat de velgen weer vrij van beschadigingen zijn. Uiteindelijk worden de velgen voorzien van een nieuwe laklaag en zijn ze hersteld!

Van alle markten thuis

Deze techniek passen we veel toe bij afgedraaide en gepolijste velgen zoals bijvoorbeeld de Mercedes AMG velgen, Audi A8 velgen, Porsche Cayenne velgen, Kia velgen, Volkswagen velgen en BMW velgen. Maar ook velgen van andere automerken kunnen op onze CNC-draaibank worden behandeld.

Wat gaat het kosten 

De prijzen verschillen per type velg. Neem voor een prijsindicatie vrijblijvend contact met ons op.

Het alleen polijsten van velgen is niet hetzelfde als CNC draaien. Wij adviseren u graag over passend herstel van uw velgen.

Ontvang advies op maat

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan snel via dit formulier uw gegevens in. U ontvangt dan zonder verdere verplichting een passend advies van onze experts.