• van 10 t/m 16 mei zijn wij gesloten

Voelt u dat uw auto tijdens het rijden schokt? Grote kans dat er een velg moet worden gericht. Blijf niet doorrijden met kromme velgen. Kromme, beschadigde, ingedeukte of verbogen velgen zorgen voor veel schade aan de auto. De schokbrekers, topmounts en wiellagers zullen harder slijten en sneller kapotgaan. Bovendien slijten de banden op een verkeerde wijze, waardoor u die veel sneller dan gebruikelijk moet vervangen. Uw velgen richten is dan de beste keuze.

Zo richten wij uw velg

Het richten van velgen gaat met een speciale richtmachine die de plaats van de deuk verwarmt. Dit is noodzakelijk om te voorkomen dat de velg tijdens het uitdeuken scheurt. Dit kan helaas niet in alle gevallen worden voorkomen. Gelukkig is het ook niet erg, aangezien wij deze scheur kunnen TIG-lassen. De las is vaak sterker dan het materiaal van de velg zelf. Mocht er een haarscheur in de velg zitten, dan komt dit zeker naar voren tijdens het richten.

Niet iedere velg is te richten. Als de schade te ernstig is, dan is het verstandiger en veiliger om een nieuwe velg aan te schaffen. Dit kunnen wij pas beoordelen als wij de velg hebben gezien en gecontroleerd.

velgen richten
Wanneer weet u dat u uw velg moet laten richten?
  • Uw stuur trilt: de voorvelg is krom
  • Uw stoel trilt: de achtervelg is krom
  • Uw auto hobbelt
  • Uw auto trekt naar links of rechts (dit kan met de uitlijning te maken hebben maar ook met een velg die krom is)
Kosten velgen richten

Heeft u een deuk in uw velg of is uw velg krom? In onze werkplaats in Schaijk kunnen wij uw aluminium, stalen of lichtmetalen velgen richten. De prijzen voor het richten beginnen vanaf 45,-.

Ontvang advies op maat

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan snel via dit formulier uw gegevens in. U ontvangt dan zonder verdere verplichting een passend advies van onze experts.