• van 10 t/m 16 mei zijn wij gesloten

Indien u uw velgen wilt laten spuiten of poedercoaten zullen de velgen eerst ontlakt moeten worden. Dit houdt in dat de oude laklaag geheel van de velgen verwijdert dient te worden. Het ontlakken van de velgen gebeurt bij ons volgens de laatste technologieën zodat de velgen en de nieuwe laklaag daar geen enkele schade aan ondervinden.

Zo ontlakken wij uw velgen

Als de lak van de velg niet met stralen verwijderd kan worden, dan is ontlakken noodzakelijk. Bij ons gebeurt dit niet thermisch, maar chemisch. Thermisch ontlakken zorgt er namelijk voor dat de velgen hun hardheid/stijfheid verliezen en dat is uiteraard niet de bedoeling.

Het chemisch ontlakken van velgen is een nauwkeurig proces. Allereerst worden de balanceergewichten en plakstrips van de velgen verwijderd. Vervolgens worden de velgen gewassen in een bad met speciaal geselecteerde chemicaliën. Het bad wordt opgewarmd naar tussen de 70 en 130 graden.

Nadat de velgen zijn gewassen en de laklaag is opgelost worden de velgen afgespoten met water. Door het water neutraliseren de chemicaliën zodat de nieuwe coating of lak laag niet aangetast kan worden.

velgen ontlakken
De zekerheiden van het ontlakken:
  • Het oppervlak wordt op geen enkele manier aangetast
  • Veilig voor metalen zoals koper, messing, rvs, magnesium en aluminium
  • Velg wordt volledig geneutraliseerd, er blijven geen chemische resten achter
  • De nieuwe laklaag hecht perfect aan de velg
Kosten velgen ontlakken

Wij vinden het erg belangrijk dat uw velgen kennis en aandacht krijgen die ze verdienen. Wilt u de velgen van uw auto laten ontlakken? Neem even contact met ons op, bij voorkeur met duidelijke foto’s van de velgen. Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden en de kosten zijn.

Ontvang advies op maat

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan snel via dit formulier uw gegevens in. U ontvangt dan zonder verdere verplichting een passend advies van onze experts.