• van 10 t/m 16 mei zijn wij gesloten

Beschadigde, doffe en geoxideerde velgen doen uw mooie auto natuurlijk geen recht. Uw velgen poedercoaten laat ze er weer als nieuw uitzien. Een fijn bijkomend voordeel is ook dat ze door de poedercoating duurzaam beschermd zijn tegen corrosie en (winterse) weersomstandigheden. Zo worden uw velgen weer een echte blikvanger en blijven ze in optimale conditie.

Hoe gaat poedercoaten in zijn werk?

Als de lak van de velg niet met stralen verwijderd kan worden, dan is (chemisch) ontlakken noodzakelijk. Vervolgens worden de op te knappen velgen gestraald met glasparels. Door deze mechanische bewerking krijgt het oppervlak een structuur voor een betere hechting van de volgende stap.

De basis poeder laag zorgt voor bescherming van uw velgen en maakt kleine oneffenheden onzichtbaar. Wij coaten in 4 lagen met UV bestendige poeders in een oven die niet warmer is dan 180 graden.

velgen poedercoaten
Duurzame bescherming

Als laatste wordt de kleurlaag en de blanke laklaag (hoogglans of mat) gepoederd. De blanke laklaag dient als eerste beschermlaag tegen weersinvloeden, remstof en pekel. De kleurlaag kan in vele gewenste kleuren: grijs, zilver, zwart, wit, rood, goud, antraciet of chromelook. Ook zijn diverse ral kleuren mogelijk. Vraag ons naar de exacte mogelijkheden.

Poedercoaten van uw velgen is op dit moment de sterkste vorm van coating voor uw lichtmetalen, aluminium of stalen velgen.

Voordelen velgen poedercoaten
  • Poedercoating is zeer weersbestendig. U kunt heel de winter doorrijden zonder dat de pekel uw velgen aantast
  • Zeer kras- en stootvast
  • Vaak een langere levensduur dan gespoten velgen
  • Dankzij nieuwe technieken ziet poedercoating er veel strakker dan vroeger
Kosten velgen stralen en poedercoaten

De kosten voor het stralen en coaten beginnen vanaf € 300,- per set.

Ontvang advies op maat

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan snel via dit formulier uw gegevens in. U ontvangt dan zonder verdere verplichting een passend advies van onze experts.