• van 10 t/m 16 mei zijn wij gesloten

Zijn uw velgen niet meer mooi door bijvoorbeeld, oxidatie, krassen, stoeprandschade of winterse weersomstandigheden? Wij weten daar wel raad mee! Door uw velgen te stralen en te poedercoaten maken wij uw velgen weer als nieuw. Zo worden ze niet alleen weer de blikvanger van uw auto, ook zijn ze goed beschermd tegen schade en weersinvloeden waardoor ze ook nog eens langer meegaan.

Zo stralen wij uw velgen

In de winter kan pekel uw velgen dusdanig aantasten dat ze door corrosie helemaal aan het verweren zijn. Wanneer dit het geval is, dan is het noodzakelijk om de velgen eerst te stralen. Na het stralen van de velgen zijn alle laklagen weg en is de velg helemaal kaal. Ideaal voor het bijwerken van grote en kleine deukjes. Voor een strak eindresultaat en om de levensduur van de velgen te vergroten wordt vaak een grondlaag van poedercoating aangebracht. Of we spuiten de grondlaag met een 2k epoxy grondverf. Daarna wordt de kleurlaag gespoten die vervolgens wordt afgewerkt met de blanke lak in mat, zijdeglans of hoogglans.

Als de lak van de velgen niet met stralen verwijderd kan worden, dan is chemisch ontlakken noodzakelijk. Vervolgens worden de velgen gestraald met glasparels. Door deze mechanische bewerking krijgt het oppervlak een structuur voor een betere hechting van de volgende stap.

De basis poederlaag zorgt voor bescherming van uw velgen en maakt kleine oneffenheden onzichtbaar. Wij coaten in 4 lagen met UV-bestendige poeders in een oven die niet warmer is dan 180 graden.

velgen stralen
Kies uw kleur

Tot slot wordt de kleurlaag en de blanke laklaag (hoogglans of mat) gepoederd. De blanke laklaag dient als beschermlaag tegen weersinvloeden, remstof en pekel. De kleurlaag kunnen wij in uiteenlopende kleuren leveren: grijs, zilver, zwart, wit, rood, goud, antraciet of chromelook. Tevens zijn diverse RAL-kleuren mogelijk. Vraag ons naar de exacte mogelijkheden.

Kosten velgen stralen en poedercoaten

De kosten voor het stralen en poedercoaten van de velgen beginnen vanaf € 300,- per set.

Ontvang advies op maat

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan snel via dit formulier uw gegevens in. U ontvangt dan zonder verdere verplichting een passend advies van onze experts.